Калено стакло од Кина Производител Shengda Glass

Каленото стакло е вид стакло со редовен механички стрес дури и се зголемува пати преку брзо ладење на пливачкото стакло по загревањето.Површинскиот напон е повеќе од 90mpa, а стресот на полукалено стакло е помеѓу 24mpa до 69mpa.

Безбедност: Само мали алвеолатни гранули како тап агол се случија откако ќе се скрши калено стакло, што спречува значителна повреда на човечкото тело.

Висока јачина: Јачината на калено стакло е 4 до 5 пати поголема од онаа на пловечкото стакло.

Термичка стабилност: Одличната трикратна термичка стабилност од пловечкото стакло го прави каленото стакло да стои 300°c термички шок.

Ниско-е стакло (1)

Ниско-е стакло (1)


Време на објавување: 13-11-2019 година